Kijktip: oude sporen in Stadshagen (video)

woensdag 8 november 2017
Kijktip: oude sporen in Stadshagen (video)

Zijn er nog oude sporen van vroeger terug te vinden in onze wijk Stadshagen? Die vraag heeft Stadshagenaar Theo Peenstra beantwoord in een video van vijf minuten. Het levert een verrassend leuk beeld op van onze nieuwbouwwijk, waar toch ontzettend veel oude sporen zijn terug te vinden. Hij neemt de kijkers mee naar de Werkerlaan, de fietsbrug bij het winkelcentrum, oude bomen langs de vroegere tramlijn aan het Akkerbergplein, de Hasselterdijk en oude weteringen. Een leuke manier om de vinexwijk met andere ogen te bekijken en een absolute kijktip.

“Regelmatig maak ik educatieve video’s voor mijn videokanaal op YouTube waar ik video’s voor aardrijkskunde maak. Ik heb nu een filmpje van 5 minuten gemaakt over wat je aan sporen van het verleden op kaarten kunt terugvinden in je eigen wijk. Ik heb als Stadshagenaar daarvoor natuurlijk Stadshagen als voorbeeld genomen. Voor veel wijkbewoners
met veel herkenbare plekken,” aldus Theo Peenstra.

Lees meer over:

|

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!