Basisschool het Festival veilig bevonden

vrijdag 19 januari 2018
Basisschool het Festival veilig bevonden

Basisschool Het Festival is veilig bevonden. Dat heeft de directeur van de basisschool in Stadshagen aan de ouders laten weten. Er was bij het Festival onzekerheid over de veiligheid van de vloer na eerder onderzoek. Dat werd uitgevoerd naar aanleiding van het instorten van een parkeergarage in Eindhoven. Onder meer het Festival had hetzelfde type vloer.

Nadat er uit een eerder onderzoek twijfel was over de veiligheid van de vloer werd de school gesloten en de kinderen in allerijl verdeeld over diverse scholen. Een operatie die bijna vlekkeloos verliep en kon rekenen op veel begrip bij ouders.

Afgelopen week werd er met zware waterbakken op de vloer getest om te kijken of de vloer echt kwetsbaarheden had. Dat is uit de test niet gebleken en dus wil de school de deuren voor de kinderen zo snel mogelijk weer openen. Het doel is om dat nog voor de voorjaarsvakantie te realiseren. Groot voordeel: de lokale kunnen in de tussentijd van een nieuw likje verf worden voorzien, aldus de directeur.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!