VVD stelt vragen over prostitutie en dealen bij Milligerplas

dinsdag 30 januari 2018
VVD stelt vragen over prostitutie en dealen bij Milligerplas

De VVD maakt zich zorgen over vermeende duistere zaken die zich op het parkeerterrein van de Milligerplas zouden voordoen. Tijdens een rondgang langs de deuren in Stadshagen hoorde de liberale partij over zorgen die leven onder bewoners rond de veiligheid in de omgeving van de plas. Zo zou er mogelijk sprake zijn van prostitutie en dealende mensen op het parkeerterrein.

Het parkeerterrein bij de Milligerplas is met name ’s avonds verlaten en matig verlicht. Nu nog ligt het aan de rand van Stadshagen, maar in de nabije toekomst wordt het parkeerterrein omsloten door het nog aan te leggen Breezicht.

Incidenten Biezenknoppen

De partij trekt nu aan de bel bij de gemeente over de problematiek die in korte tijd heftig naar voren is gekomen. Recent werd in de nabijgelegen Biezenknoppen iemand overvallen en werd er ’s nachts plotseling geschoten in dezelfde straat. Voor de schietpartij zijn er inmiddels twee verdachten aangehouden. Voor zover is er nog geen link tussen beide incidenten gevonden door de politie.

Beide voorvallen vonden overigens plaats in slechts een week tijd en geven de bewoners van de Biezenknoppen en deze omgeving in Stadshagen niet echt bepaald een veilig gevoel.

‘Onveilige situatie Milligerplas halt toeroepen’

De VVD wil dat de gemeente de onveilige situatie rond de Milligerplas een halt toeroept. Althans, als de gemeente dit beeld net als de VVD herkent. Als oplossing voor het onveilige gevoel vraagt de collegepartij aan de gemeente of er betere verlichting, cameratoezicht en meer surveillance kan worden ingezet.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!