Uitbreiding winkelcentrum: ‘meer gezelligheid, groen en parkeerruimte’

woensdag 7 maart 2018
Uitbreiding winkelcentrum: ‘meer gezelligheid, groen en parkeerruimte’

Inwoners van Stadshagen mochten al hun ideeën kwijt over de uitbreiding van winkelcentrum in Stadshagen tijdens de inloopavond die de gemeente woensdagavond in het Cultuurhuis organiseerde. En daar werd goed gehoor aan gegeven. Het winkelcentrum wordt in de nabije toekomt uitgebreid om de alsmaar uitdijende wijk goed te kunnen blijven bedienen. Zowel winkeliers als bewoners hebben aangegeven meer winkelvoorzieningen en horeca te willen.

Ideeën op papier
Bij de tafels in het Cultuurhuis staan drommen mensen driftig te schrijven met stiften op grote vellen papier. De ideeën lopen uitéén, van reserveringen voor een toekomstig pand tot een bruin café. Maar er zijn absoluut een paar gemeenschappelijke delers te vinden bij de vele woorden en zinnen die kris kras op de vellen staan gekalkt: meer groen, meer gezelligheid, minder grijs en beton, geen hoogbouw, meer parkeerruimte en weg met de verkeersknip. Met daaronder de haastig geplaatste opmerking van een volgende bezoeker dat de knip behouden dient te worden.

Waarschijnlijk geen uitbreiding in huidige vorm van winkelcentrum
De invulling van het winkelcentrum alsmede de vorm wordt mede bepaald door de opmerkingen die de bewoners tijdens de inloopavond ter inspiratie meegeven aan de gemeente. Een groot winkelcentrum zoals het er nu staat zal er waarschijnlijk niet bijkomen. Toen het huidige winkelcentrum werd opgeleverd stond het online winkelen nog in de kinderschoenen.

Volgens onderzoek lijkt er nu vooral behoefte aan snelle boodschappen, het uitgebreide winkelen gebeurt vooral in de binnenstad. Al hebben lezers van StadshagenNieuws in het verleden al wel aangegeven dat er ook zaken als horeca en een schoenenzaak missen in het winkelcentrum.

Verkeersknip
Tijdens de bijeenkomst stellen bezoekers veel vragen over de bereikbaarheid en de verkeersknip. Het is nog volledig onduidelijk of al het verkeer via de westkant van het winkelcentrum wordt geleid, waar het nieuwe deel moet komen, of dat de verkeersknip wordt verwijderd om het voor Stadshagen 1 draaglijker te maken om met de auto boodschappen te doen bij de nieuwe winkels.

De gemeente neemt alle opmerkingen, ideeën en zorgen mee in het planningsproces. Diverse partijen zijn bij dit traject betrokken, zoals omwonenden en de wijkstichting.  Het nieuwe winkelcentrum wordt niet eerder verwacht dan dan 2021.

 

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!