Zaterdag is het ‘Stadshagendag’ voor VVD Zwolle

vrijdag 9 maart 2018
Zaterdag is het ‘Stadshagendag’ voor VVD Zwolle

Zaterdag 10 maart is het ‘Stadshagendag’ voor de de VVD Zwolle. Bij het winkelcentrum van Stadshagen zullen die dag enquêtes afgenomen worden om ideeën op te doen en te horen welke verbeterpunten er zijn in de wijk. Daarnaast is de VVD te vinden op de Stadshoeve tijdens NL Doet en is daar een meetup met de bewoners van Stadshagen. “Wijken worden niet vanzelf mooier en veiliger,” zegt lijsttrekker Thom van Campen.

Verkeersveiligheid
“De VVD ziet goede punten om een wijk als Stadshagen weer een stukje beter te maken. We hebben al veel van bewoners gehoord en gaan nu met mensen in gesprek welke concrete dingen we daaraan kunnen doen.” Stadshagen is een wijk in Zwolle waar veel ontwikkeling plaatsvindt, zo wordt er weer gebouwd. Verkeersontstoppingen en sluipverkeer als gevolg van de drukte moeten aangepakt worden. Van Campen: “Je wilt ’s ochtends niet in de wijk gelijk al vaststaan richting je werk.”

“We horen daarnaast te vaak dat de 30 km/u-zones aan de laars gelapt worden. Je moet natuurlijk wel gewoon met een veilig gevoel je kinderen op straat laten spelen, daarom moet hier meer handhaving op komen. Het is niet normaal om met gevaarlijke snelheden door een woonwijk te jakkeren.”

Voorzieningen
Verder wil de fractie weten wat bewoners denken van het aanbod van voorzieningen, sport, winkels en vrijetijd. “Als je de hele week hard werkt of je kinderen zijn vrij van school, dan wil je ook dat er in de buurt leuke en goede voorzieningen zijn om die vrije tijd te besteden,” weet Van Campen uit gesprekken met bewoners. “De VVD wil kijken wat daarom nog kan worden toegevoegd in Stadshagen.”

NLDoet
Naast het ophalen van informatie zijn er die dag meerdere initiatieven vanuit NLDoet. De VVD Zwolle doet daar ook aan mee en gaat vanaf 14.00 uur met een groep vrijwilligers bij de Stadshoeve haar bijdrage leveren. Om 15.00 uur zal daar de prijsuitreiking zijn van de kleurplatenactie van de JouwZwolle-kleurplaat. Aansluitend aan de prijsuitreiking zal er een meetup zijn met de bewoners van Stadshagen over de ervaringen en adviezen van de bewoners over de toekomst van Stadshagen.

Lees meer over:

|

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!