Hoe voorkomt Stadshagen dat stegen blank regenen?

zaterdag 24 maart 2018
Hoe voorkomt Stadshagen dat stegen blank regenen?

Als er in de zomer weer forse en langdurige regenbuien vallen, regent het in Stadshagen soms ook klachten. Putten lopen vol, stegen staan helemaal blank en soms ook achtertuinen. Althans, tuinen: sommige wijkbewoners hebben hun tuinen tot de laatste centimeter betegeld. Dan is het ook niet gek dat water geen andere weg weet te vinden dan die paar putten in de steeg. Dat moet anders, vindt het Waterschap Overijsselse Delta.

Nu heel Stadshagen de lente weer in de bol krijgt een goed moment om eens na te denken over de inrichting van de tuin en wat het betekent voor de waterafvoer.

Veel tegels: al het water in de put
Meer groen in de tuinen heeft als gevolg dat het water makkelijker in de grond verdwijnt. En dat betekent dus geen groen in hippe potten en bakken, maar in de volle grond. Kortom: minder tegels in de tuin en meer ruimte voor natuur.

Dat is de insteek van de campagne Klimaat Actief! van het Waterschap Overijsselse Delta. Als meerdere huizen compleet betegelde tuinen hebben, stroomt er tijdens intensieve regenbuien veel water naar de putten in stegen en op straten. Met als gevolg dat het riool de waterafvoer niet meer aankan.

Klimaatverandering
Dit probleem wordt alleen maar erger, voorspellen klimatologen. In de zomers worden regenbuien intensiever en duren langer, waardoor er in korte tijd veel water afgevoerd moet worden. Om dat te voorkomen is de beste oplossing om het regenwater in de schoot van Moeder Natuur te laten verdwijnen door meer ruimte vrij te maken voor groen in de tuin.

Meer informatie: https://www.wdodelta.nl/thema/klimaat-actief/klimaat-actief/

 

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!