Zwaantje verdronken door verstrikking met tiewrap

donderdag 21 juni 2018
Zwaantje verdronken door verstrikking met tiewrap

Woensdagavond is een jong zwaantje verdronken doordat het met een tiewrap vast zat aan de moeder. Omstanders melden aan StadshagenNieuws dat ze de moederzwaan zagen rondzwemmen met een dood jong. Dit gebeurde in een meertje aan de Blankenastraat in Stadshagen.

De gewaarschuwde dierenambulance kon de moederzwaan niet te pakken krijgen, mede door optreden van vader-zwaan. Daarop werd het duikteam van de brandweer ingezet. Drie duikers gingen te water en uiteindelijk lukte het om de moederzwaan te vangen. Pas op dat moment werd duidelijk dat de jonge zwaan met een plastic draad vast zat aan de moeder en zo is verdronken.

Pas om 22.30 uur werd het weer rustig in de Blankenastraat. “Familie zwaan was weer herenigd en de kids konden naar bed,” aldus een ooggetuige. “Alle lof gaat uit naar de hulpdiensten, met de vrijwilligers van de dierenambulance voorop.” Het is niet duidelijk is hoe de tiewrap zo terecht gekomen is.

Foto’s: Robert Jan Besselink en Dierenambulance Zwolle.

Lees meer over:

| |

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!