Herrie, loslopende honden en hondenpoep: omwonenden Milligerplas zijn overlast zat

zaterdag 21 juli 2018
Herrie, loslopende honden en hondenpoep: omwonenden Milligerplas zijn overlast zat

Het zijn topdagen op en rond de Milligerplas, waar half Stadshagen en omstreken verkoeling en vertier zoekt tijdens de prachtige zomerdagen. Het plezier heeft ook z’n schaduwkanten. De recreatieplas levert omwonenden ook overlast op door het overtreden van de regels die er gelden. Herrie, loslopende honden en hondenpoep: gebruikers van de Milligerplas en omwonenden zijn het zat.

Politieke partij Swollwacht signaleerde de klachten rond de Milligerplas ook en vuurde een aantal vragen of op het college van B&W waar het inmiddels ook zelf onderdeel van is. De gemeente herkent de klachten van omwonenden en gebruikers van de plas. Meldingen van loslopende honden en hondenpoep komen wel binnen, maar hoeveel het er zijn weet de gemeente niet. Dergelijke cijfers worden niet geregistreerd.

Volgens de gemeente wordt er inmiddels toezicht gehouden op de problemen en worden overlastgevers aangepakt wanneer ze op heterdaad worden betrapt.

Swollwacht ziet graag meer maatregelen. De gemeente zegt dat mee te zullen wegen in nieuwe plannen over de invulling van de Milligerplas. Volgens Zwolle moet de leefbaarheid daarbij in het hoogste vaandel staan. Ideeën van omwonenden of bezoekers zijn welkom, aldus het college van B&W.

 

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine juni 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!