Ook mindervalide loper zaterdag van start in EP:StadshagenRun

dinsdag 16 oktober 2018
Ook mindervalide loper zaterdag van start in EP:StadshagenRun

Zaterdag 20 oktober staat Stadshagen weer in het teken van de EP:StadshagenRun, dit jaar de 11e editie. De hardloopwedstrijd wordt georganiseerd voor iedereen die wil lopen. Jong, oud, beginner, gevorderd: het gaat vooral om het plezier van het hardlopen.

Ook tijdens deze editie kan jong en oud genieten van het uitdagende gecertificeerde parcours. Er zijn wedstrijden over 5 en 10 kilometer, een Scholierenrun over 4 Engelse Mijl, en Kidsrun van 800 en 1600 meter. De feestelijke start en finish vindt plaats naast het Cultuurhuis in Stadshagen. De route volgt over het Twistvlietpad, Hasselterdijk en met een lus door de wijk terug richting het winkelcentrum.

Starttijden
Kidsrun: vanaf 10.00 uur
Juniorenrun (1 EM): 10.40 uur
G-run: 10.50 uur
ScholierenRun: 11.30 uur
5 kilometer: 11.30 uur
10 kilometer: 12.30 uur

Verkeershinder
Het parcours loopt grotendeels over fietspaden en rustige wegen. Hier en daar kan enige verkeershinder ontstaan; met name op het Twistvlietpad en rondom het Cultuurhuis (fietsers), op de Hasselterdijk,  Pottenpakkerstraat en Marskramerstraat. Er zijn verkeersregelaars aanwezig. Deelnemers worden opgeroepen zoveel mogelijk met de fiets of lopend te komen, om het winkelcentrum bereikbaar te houden.

Mindervalide loper
Sinds een aantal jaren is de G-run in het leven geroepen en deze is met veel enthousiasme ontvangen door de betrokken lopers. Net als vorig jaar wordt de G-run mogelijk gemaakt door Topfit fysiotherapie. Bedoeld voor de mindervalide loper die graag deel wil nemen aan een hardloopevenement, maar ook voor degene die gewoon een rondje willen hardlopen. Het lopen mag met een begeleider en gaat om een afstand van 800 meter.

De EP:StadshagenRun wordt sinds 2008 georganiseerd door Stichting Loopsport Zwolle en is een jaarlijks sportief hoogtepunt in de jongste wijk van Zwolle. StadshagenNieuws is er ook dit jaar weer bij met een uitgebreide fotoreportage!

Lees meer over:

| |

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!