Stoere buitendag bij Stadshoeve groot succes

dinsdag 16 oktober 2018
Stoere buitendag bij Stadshoeve groot succes

Vuur maken, buiten koken, sportieve spellen doen in de buitenlucht, vogelvoer maken… Maar liefst 600 kinderen deden vrijdag mee aan de Stoere Buitendag, georganiseerd door de vijf kinderboerderijen van Zwolle. In Stadshagen begeleid door de enthousiaste vrijwilligers van Park de Stadshoeve.

Bij Stichting de Stadshoeve is een mooie samenwerking ontstaan tussen Macventure Sports, Sportservice Zwolle, Travers Welzijn en het Deltion College. Met de Stoere Buitendag willen de organisaties benadrukken dat buiten spelen in de herfst ook leuk is, reuze gezond en avontuurlijk! 

Tijdens de Stoere Buitendag kunnen alle basisschool leerlingen in Zwolle actief aan de slag in de natuur en op de boerderij. Het stoere programma is leuk en leerzaam en voor alle leeftijden. “We organiseren de Stoere Buitendag, omdat het ook in de herfst leuk is om buiten te spelen,” vertelt Esther Jellema van de Stadshoeve. “Voor kinderen is buiten zijn en in de natuur spelen heel belangrijk. Het is goed voor hun hele ontwikkeling, bijvoorbeeld voor de zintuigen, de beweging, de creativiteit en het denken.”

Foto’s: Stichting Park de Stadshoeve

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine juni 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!