Woon-werkkavels Scholtensteeg vanaf 2 februari in verkoop

zondag 20 januari 2019
Woon-werkkavels Scholtensteeg vanaf 2 februari in verkoop

Op 2 februari 2019 start de verkoop van tien woon-werkkavels in de Scholtensteeg. Vanaf deze datum tot en met 6 maart 2019 kunnen geïnteresseerden zich inschrijven voor één van deze kavels. Met de verkoop biedt de gemeente de mogelijkheid om wonen en werken te combineren in een groene gebied aan de rand van Stadshagen.

Landelijke stijl

Er is één kavel te koop met een grondoppervlak van 1.008 m2, de overige negen kavels zijn 1.016 m2 groot. De grondprijzen zijn respectievelijk € 314.067 en € 316.560 k.k. inclusief btw. Landelijk wonen is hét stijlkenmerk van de Scholtensteeg. Smalle sloten en groene voortuinen wisselen elkaar af. Om ervoor te zorgen dat de toekomstige woningen in deze omgeving passen, stelt de gemeente een aantal voorwaarden voor bebouwing, geïnspireerd op het boerenbedrijf. Te denken valt aan voorwaarden voor de kapvormen en het gebruik van natuurlijke kleuren en materialen. Er blijft veel ruimte voor een eigen ontwerp.

Energiezuinig wonen

De kavels in de Scholtensteeg zijn een mooie kans om op deze plek klimaatbestendig en energiezuinig te bouwen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het gebruik van onderhoudsvriendelijke materialen en water- en energiebesparende oplossingen. Het Servicepunt Duurzaam Wonen kan kopers hierbij verder helpen. Meer informatie over het Servicepunt is te vinden via www.zwolle.nl.

Plek met mogelijkheden

De kavels liggen aan de westzijde van Stadshagen, vlakbij de Mastenbroekerpolder (onderdeel van het Nationaal Landschap IJsseldelta). Dat betekent vele mogelijkheden voor fietsen, wandelen, vissen, roeien, hardlopen vlak voor de deur. Maar ook de uitgebreide voorzieningen in Stadshagen liggen om de hoek. Het Zwolse stadscentrum ligt op fietsafstand.

Verkoopbijeenkomst

Op 2 februari is er een  verkoopmanifestatie van 11.00 tot 14.00 uur in het Anker, Voorsterweg 36 in Zwolle. Blauwvinger Energie is dan ook aanwezig om uitleg te geven over  mogelijkheden voor mogelijke deelname aan het zonnepanelenpark. De brochure van het project Scholtensteeg is, na 2 februari, te vinden op www.zwolle.nl/kavels.

Lees meer over:

| | |

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!