Stadshagen krijgt zonnepark van 1 hectare

zondag 20 januari 2019
Stadshagen krijgt zonnepark van 1 hectare

Een zonnepark voor en door omwonenden in Stadshagen. Burgmeester en wethouders hebben met de vaststelling van het nieuwe ontwerp bestemmingsplan groen licht gegeven voor dit initiatief rondom de Scholtensteeg. De 3600 zonnepanelen, in totaal 1 hectare, komen op de geluidswal te liggen langs de Hasselterweg en nabij de spoorlijn naar Kampen. Energiecoöperatie Blauwvinger Energie gaat dit voorjaar met ondersteuning van Greenchoice bewoners werven die willen participeren in het zonnepark.

100% participatie

Via een postcoderoosregeling kunnen bewoners uit omringende postcodegebieden meedoen en zelf energie opwekken. Dit is een landelijke regeling waarmee leden van een coöperatie korting krijgen op de energiebelasting op hun energienota voor lokaal en duurzaam opgewekte elektriciteit. Hierdoor kunnen inwoners van een wijk of dorp met elkaar op een financieel rendabele manier aan de slag met duurzame energie. Met 3600 panelen is het zonnepark een van de grootste postcoderoosprojecten van Nederland. De toekomstige bewoners van de kavels aan de Scholtensteeg kunnen er straks hun eigen zonne-energie opwekken en ook bewoners uit de omliggende postcodegebieden in de gemeenten Kampen (waaronder ’s-Heerenbroek) en Zwartewaterland kunnen meedoen met de regeling.

Lees meer over:

|

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!