Vroege uitbreiding gezin Nijlgans

zondag 10 maart 2019
Vroege uitbreiding gezin Nijlgans

Enige tijd geleden nestelde het echtpaar Nijlgans zich bij het water in het winkelcentrum van Stadshagen. Afgelopen week kwamen de zeven eieren uit en zwemt het gezin parmantig rond. Meestal komen de eieren van deze vogel pas eind maart uit, er is dus wel degelijk sprake van vroege vogels.

In tegenstelling tot de naam doet vermoeden gaat het niet om een gans maar om een Afrikaanse eenden soort, die al sinds de jaren 60 in ons land broedt. Hij komt niet van nature in het wild van Nederland voor, maar is als siervogel geïmporteerd, ontsnapt en gesetteld. Sindsdien stegen de aantallen enorm. De verschijning van de nijlgans in het water van Stadshagen is niet uitzonderlijk: ze komen overal in de buurt van water voor, ook in parken van steden.

Evenals zwanen verdedigen nijlgansen met jongen hun kroost op een agressieve manier en blazen, als mensen te dichtbij komen, flink van zich af. Oppassen geblazen dus.

Lees meer over:

|

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!