Stadshagen krijgt vierde wijkagent

woensdag 13 maart 2019
Stadshagen krijgt vierde wijkagent

Het aantal wijkagenten in Stadshagen wordt binnenkort uitgebreid van drie naar vier. Dit meldt Ronald Bakker, die bij de politie in Zwolle de wijkagenten aanstuurt. ‘Stadshagen is een relatief veilige wijk’, constateert Bakker op een wijkinformatieavond van afgelopen dinsdag in het Zonnehuis. ‘De misdaadcijfers zijn relatief laag en het veiligheidsgevoel van de wijkbewoners is groot. Maar het toenemende aantal bewoners vraagt om uitbreiding van het aantal wijkagenten’.

Bakker geeft als saillante aspecten van Stadshagen, als het gaat om veiligheid, aan dat het in de wijk meer dan in andere wijken gaat om zaken die achter de voordeur spelen.  ‘Ook burenruzies komen hier relatief meer voor’.

De circa 100 vooral oudere aanwezigen hebben veel vragen over de leefbaarheid en veiligheid in de wijk. Velen missen de vertrouwde wijkpost van vroeger, die door bezuinigingen is opgeheven. Nu is er af en toe een ‘pop-up-post in het winkelcentrum’, maar die is niet permanent bemand. Bakker stelt daar tegenover dat de politie nu meer persoonlijk naar de mensen die een melding doen, toegaat. ‘We zijn hierdoor meer fysiek in de wijk aanwezig’. Meerdere bewoners uitten juist hun zorg dat de politie in Stadshagen niet zichtbaar genoeg is.

Op de wijkinformatieavond, georganiseerd door enkele actieve bewoners, werd veel onduidelijkheid geuit over de bereikbaarheid van de politie. Bakker: ‘U hebt tegenwoordig diverse mogelijkheden om meldingen te doen. Wij houden onze Facebookpagina permanent in de gaten en de wijkagenten zijn via het nummer 0900-8844 bereikbaar’.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!