Start uitbreiding winkelcentrum begin 2021

woensdag 13 maart 2019
Start uitbreiding winkelcentrum begin 2021

De groei van Stadshagen maakt uitbreiding van het winkelcentrum noodzakelijk. Deze zal op de braakliggende driehoek, op de plek waar nu noodschool Het Saffier staat, worden gerealiseerd. ‘De bouw start begin 2021’, meldt projectleider René Stuij van de gemeente Zwolle op de wijkinformatieavond van afgelopen dinsdag.

De plannen vorderen gestaag; er zijn drie partijen geselecteerd, die bezig zijn met het uitwerken van hun ideeën. ‘Rond de zomer maakt de gemeente een keuze, die daarna met de wijk zal worden gecommuniceerd’, meldt Stuij. Nadat de eerste spade begin 2021 de grond in gaat is de bouw naar verwachting in 2023 afgerond.

Onderzoek wijst uit dat een verdubbeling van het winkelvloeroppervlak noodzakelijk is. Er komt een derde supermarkt evenals uitbreiding van het aantal appartementen met tussen de 200 en 400 woningen. Daarnaast kan de horeca worden uitgebreid met drie tot vier vestigingen. Belangrijk aandachtspunt is de parkeercapaciteit. Stuij: ‘Er wordt nu vooral buiten geparkeerd, terwijl er in de garage veel ruimte over is. We bekijken ook hoe de garage beter kan worden benut en gemakkelijker bereikbaar is’.

Bezoekers van de wijkbijeenkomst drongen aan op aandacht voor het bestaande winkelcentrum, dat als grijs en winderig wordt ervaren. Ook melden zij overlast van geparkeerde fietsen.

Naast AM Real Estates, waar eigenaar Aberdeen van het bestaande centrum in participeert, werken ook Loostad Vastgoedontwikkeling en Dura Vermeer plannen uit.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!