Zaterdag schoonmaakacties in Stadshagen

vrijdag 22 maart 2019
Zaterdag schoonmaakacties in Stadshagen

In het kader van Mooi Schoon worden zaterdag diverse schoonmaakacties in Stadshagen gehouden. De moestuinvereniging Zwartewatertuintjes gaat samen met bewoners van de wijk aan de slag om het zwerfvuil in het Zwartewaterpark aan te pakken. Ook in Breecamp zullen bewoners actief zijn om een hoeveelheid bouw- en zwerfafval in de straten en langs het water op te halen.

Schone woonomgeving
Mooi Schoon is een zwerfvuilprogramma van 18 ROVA-gemeenten. Door middel van voorlichting, educatie en schoonmaakacties wordt aandacht gevraagd voor een schone woonomgeving. Zo gaan in de actieweek bijna 15.000 leerlingen aan de slag om zwerfvuil in hun eigen woonomgeving op te ruimen

Kilo’s aan rommel
Dat dergelijke acties succes kunnen hebben wordt duidelijk uit de fors afgenomen hoeveelheid afval in Breecamp. Tijdens schoonmaakacties van 2015 en 2016 werd bijna 2400 kg afval opgeruimd. In 2017 was dit ongeveer 500 kg en in 2018 ruim 250 kg.

Ernstig vervuild
Op zaterdag 30 maart worden de acties vervolgd en krijgt het natuurgebied bij de Mastenbroekerbrug een beurt. Het gebied is ernstig vervuild met emmers, flessen, blikjes, huisraad en plastic. Hier zijn vorig jaar 35 vuilniszakken met rotzooi opgehaald, maar er is nog veel blijven liggen.
De acties worden ondersteund door de ROVA. Mooi Schoon en de gemeente Zwolle.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!