Stadshagen krijgt onthaastingscentrum

zondag 24 maart 2019
Stadshagen krijgt onthaastingscentrum


Zwolle krijgt een onthaastingscentrum aan de rand van Stadshagen, in de noordpunt van de Scholtensteeg. De initiatiefnemers, de huidige eigenaren van Lotuszen in Stadshagen, richten zich op zingeving, uitrusten en beleven, doelgericht en actief en gezondheid en medisch. Zo kan er in het centrum aan meditatie en yoga worden gedaan, komen er sauna’s, zwembaden, fitness en bootcamp, fysio en acupunctuur.

De gemeente ziet in de vestiging een toegevoegde waarde voor de wijk en een goede invulling van de doelstelling om Stadshagen een meer ‘volwaardig, levendig en bruisend stadsdeel van Zwolle’ te maken. Het kent momenteel nauwelijks voorzieningen die wijk overstijgend; het onthaastingscentrum zal bezoekers trekken vanuit de wijde omgeving.

Inmiddels heeft Dorpsbelangen ’s Heerenbroek te kennen gegeven geen bezwaar te zien tegen deze ontwikkeling. De gemeente meldt dat omwonenden er geen negatief oordeel over hebben. Wel  zijn er vragen over de invloed van  het centrum op de agrarische bedrijfsvoering en de verkeersafwikkeling. 

De gemeenteraad neemt op 1 april een besluit over de noodzakelijke wijziging van het bestemmingsplan. In het voorjaar zal door de initiatiefnemers nog een informatiebijeenkomst worden belegd.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!