Woningvoorraad Stadshagen in 2018 toegenomen met 288 woningen

zondag 24 maart 2019
Woningvoorraad Stadshagen in 2018 toegenomen met 288 woningen

Er is in 2018 flink gebouwd in Stadshagen: de woningvoorraad nam toe met 288. De wijk bouwt hiermee de meeste nieuwbouwwoningen van Zwolle. Begin dit jaar stonden er in de stad bijna 58.000 woningen en woonden er 127.528 inwoners. Dat valt te lezen in de gemeentelijke informatienota over ontwikkelingen op de woningmarkt.

De meeste kopers van woningen komen uit Zwolle zelf. Maar de stad blijkt in de afgelopen jaren steeds meer Randstedelingen te trekken. Het vertrekoverschot naar dit gebied is in vijf jaar tijd omgebogen naar een vestigingsoverschot van bijna 300 inwoners. Van de woningkopers staat Amsterdam boven aan de rij van gemeenten waar nieuwe Zwollenaren vandaan komen.

De vraag naar woningen in Zwolle blijft onverminderd groot. Om de druk op de woningmarkt te verminderen wordt de bouw van woningen versneld. Zwolle wil de komende drie jaar minimaal 1000 woningen per jaar bouwen, waarvan de meeste In Stadshagen worden gerealiseerd. Een deel van de nieuwe sociale huurwoningen zal in Breezicht-Zuid verrijzen.

Lees meer over:

|

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!