Frisbee leenkastjes en clinic in Stadshagen

dinsdag 2 april 2019
Frisbee leenkastjes en clinic in Stadshagen

De proef die de Zwolse frisbee-vereniging Bluefingers Ultimate vorig jaar deed met leenkastjes met frisbees krijgt een vervolg. Stadshagen krijgt een frisbeekastje aan de Schaapskooistraat. Hier wordt op zaterdag 6 april een clinic gehouden, om de sport onder de aandacht van de wijk te brengen. De frisbee is al lang niet slechts het ultieme speeltje voor op de camping, het is een ware wedstrijdsport geworden.

De Bluefingers bestaat sinds 2010 en heeft ruim dertig leden, die meedoen aan de landelijke indoor-, outdoor- en mixed-competities. Hiermee is de sport in Zwolle flink op de kaart gezet. De jeugdleden van de club werden onlangs Nederlands kampioen.

De proef van vorig jaar leverde veel enthousiaste reacties op. Een frisbee-te-leenkastje biedt de mogelijkheid om op een laagdrempelige manier kennis te maken met deze sport. Na het gebruik kan de frisbee teruggelegd worden in het kastje. 

Na de officiële ingebruikneming van de leenkast volgt de clinic en wordt de deelnemers geleerd wat de basis is van het spel en hoe je de frisbee moet gooien. Iedereen vanaf 8 jaar is op zaterdag 6 april vanaf 14.00 welkom bij het leenkastje aan de Schaapskooistraat.

Lees meer over:

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine juni 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!