KPN stopt met kopernetwerk in Stadshagen

zaterdag 6 april 2019
KPN stopt met kopernetwerk in Stadshagen

KPN is begonnen met werkzaamheden om het kopernetwerk voor internet en telefonie in Stadshagen uit te zetten. Vanaf april 2020 kan er alleen nog gebruik worden gemaakt van KPN-diensten via glasvezel en mobiel netwerk. Het werkend houden van twee vaste netwerken in de wijk is voor KPN niet meer rendabel.

Stadshagen is één van de eerste gebieden van in totaal zes die als pilot wordt aangepakt. Het is de enige wijk in Zwolle waar een compleet glasvezelnetwerk is gerealiseerd. De betrokken bewoners zullen door hun provider worden benaderd om de activering van het glasvezelnetwerk te regelen. Uitgangspunt is dat de operatie voor klanten kosteloos is. Voor Ziggo-klanten verandert er niets.

KPN gaat de komende maanden afspraken maken met andere providers, waarna de overzetting in Stadshagen zal plaatsvinden. Het is nog onduidelijk wat er met de oude koperleiding in de grond gaat gebeuren. Dit wordt per situatie nader bekeken.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!