’s-Heerenbroek protesteert tegen woningbouw Stadshagen

maandag 8 april 2019
’s-Heerenbroek protesteert tegen woningbouw Stadshagen

Al jarenlang is er sprake van woningbouw aan de Scholtensteeg bij de Zwolseweg, aan de rand van Stadshagen. Nu de plannen concreet worden doen bewoners van ’s Heerenbroek (gemeente Kampen) opnieuw van zich horen.

Zij voelen zich voor het blok gezet en vinden de plek niet geschikt om mensen te laten wonen. Zij plaatsten protestborden tegen de voornemens in de hoop dat politiek Zwolle nog tot inkeer komt.

Sociale huurwoningen
In eerste instantie was er sprake van woningbouw voor statushouders op de ter discussie staande locatie. De plannen zijn ondertussen gewijzigd.  Er is in Zwolle dringend behoefte aan sociale huurwoningen en de oplossing wordt gezocht in tijdelijke onderkomens voor maximaal 15 jaar. Deze worden onder meer aan de Scholtensteeg gerealiseerd.

‘Pauzewoningen’
Ontwikkelaar Gerrit Jansen van Jansen Vastgoed legde onlangs in De Stentor uit dat het gaat om het realiseren van 76 zogeheten ‘pauzewoningen’, woningen voor mensen met een tijdelijke woonurgentie. Jansen noemt in De Stentor concreet ‘tijdelijke werknemers van regionale bedrijven en gescheiden ouders’. Daarnaast komen er 30 sociale huurwoningen voor DeltaWonen.

Binnenkort is er een gesprek tussen de burgemeesters van Kampen en Zwolle om de lucht te klaren.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!