Plannen voor Gastenhuis voor mensen met dementie in Stadshagen

maandag 15 april 2019
Plannen voor Gastenhuis voor mensen met dementie in Stadshagen

De plannen voor een Gastenhuis voor mensen met dementie in Stadshagen nemen steeds concretere vormen aan. Het betreft een kleinschalige zorgformule voor mensen die niet langer thuis kunnen wonen. Op 11 april jongstleden werden omwonenden over de plannen voor de bouw en het verdere proces geïnformeerd.

Inmiddels is er een zevental Gasthuizen gerealiseerd in o.a. Dordrecht en Leusden en zijn er plannen voor nog acht huizen. In Stadshagen gaat het om 18 éénpersoons appartementen en twee tweepersoons units. Deze komen aan de Zandzegge, ter hoogte van de Moeraszegge, naast Partou Kinderopvang, op een terrein dat al enige tijd braak ligt. Het gebouw is ontworpen door B+O-architecten uit Meppel.

Directeur Annemieke Bambach van organisatie Het Gastenhuis is blij met het terrein in de wijk. `Het is lastig om geschikte locaties te vinden. Dit is een prachtplek midden in Stadshagen, met veel voorzieningen waar we graag de komende tijd het contact mee gaan zoeken voor samenwerking´.

Bambach hoopt dat de bouw rond het komende najaar magstarten en het Gastenhuis in de tweede helft van 2020 open kan gaan.

Voor meer informatie www.hetgastenhuis.nl

Impressie: B+O Architecten

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!