Stadshagenaren praten over groen in de wijk

vrijdag 17 mei 2019
Stadshagenaren praten over groen in de wijk

‘Groen verbindt’. Onder dit motto was de gemeente tijdens de deze week gehouden discussieavond in gesprek met ongeveer 25 bewoners over groen en water. Stadshagen beschikt over fraaie groene longen met aantrekkelijke waterpartijen. De wijk bestaat nu ruim 20 jaar en de gemeente wil weten hoe het groen wordt ervaren en of er aanpassingen gewenst zijn. Het levert enthousiaste gesprekken en diverse wensen op. De vier belangrijkste groenstructuren komen aan bod: Milligerplas, Zwartewaterzone, Twistvlietpark en Weteringzone.

Twistvlietpark

Bewoners spreken positief over het meer natuurlijk ingerichte deel van het Twistvlietpark, dat de natuur om de hoek van de wijk brengt. Het Stadspark, naast het winkelcentrum, kan op minder waardering rekenen. Het park wordt niet als verblijfsgebied ervaren, het is meer een prettig doorloopgebied van en naar het centrum van de wijk. Het Twistvlietpad is in de ogen van de bewoners een nuttige ‘fietssnelweg’, maar voetgangers zouden meer gebaat zijn bij een afzonderlijk looppad door het groen.

Milligerplas

Stadshagen nadert zijn voltooiing: na Breezicht en Breecamp sluit De Tippe de woningbouwontwikkeling af. Daarnaast is op en rond de Milligerplas nog potentie om het water verder aan te kleden en de plas aantrekkelijker te maken. Toch wordt er niet gepleit voor een stevige recreatieve aankleding in de vorm van een waterskibaan of glijbanen. Bij hondenbezitters blijkt er behoefte aan een afgesloten stukje strand, om ongestoord met honden in het water te kunnen stoeien.

Zwartewaterzone

Aan de gesprekstafel waar de Zwartewaterzone wordt besproken wil men graag dat de Stadskolk aan de Hasselterdijk toegankelijk wordt. Over de vrachtwagens van Scania op de Kop van Voorst wordt aan tafel opnieuw gemopperd en als een niet passende invulling bestempeld. Ronduit negatief zijn sommige bewoners over het hoge appartementencomplex bij de Twistvlietbrug en de ernaast nog te realiseren ‘waterwoningen’. Men vreest ook een dergelijke ontwikkeling aan de overzijde bij de jachthavens, waar nu plannen voor worden ontwikkeld.

Tweede avond: 21 mei

De eerste gespreksavond is maar matig bezocht. Thuisblijvers krijgen een nieuwe kans: op 21 mei is er een tweede gespreksronde in het Cultuurhuis. Aanvang 19.30 uur.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine juni 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!