Familie Brink maakt de 25.000 vol

vrijdag 31 mei 2019
Familie Brink maakt de 25.000 vol

‘Alles voor de liefde’. Zo ver ging Jarno Brink om aan de wens van zijn partner Jessica Zuiderwijk te voldoen en terug te keren van Zwolle-Zuid naar Stadshagen. Wat zij toen niet beseften was dat zij hiermee, samen met dochters Esmee en Sterre, de mijlpaal van 25.000 inwoners van de de wijk bereikten. Wijkwethouder Monique Schuttenbeld kwam het gezin Brink vandaag feliciteren en overhandigde een mooi versierde taart. Hoofdredacteur Pieter Koster van Stadshagennieuws bracht bloemen mee.

In 1995 werd de eerste paal voor de wijk geslagen.Het inwonertal groeide daarna met gemiddeld 10 % per jaar. In 2008 telde Stadshagen ruim 17.000 inwoners, vandaag 25.000 en een groei naar ruim 30.000 ligt in het verschiet. Het stadsdeel wordt door veel bewoners positief beleefd. ‘Het is een kindvriendelijke wijk, je zit dichtbij de Milligerplas en het winkelcentrum’, beaamt Jessica. ‘En ik houd van nieuwbouw, vandaar mijn voorkeur voor Stadshagen.’

Wethouder Schuttenbeld sprak van een ‘bijzonder moment’ en verwelkomde de familie met hun komst naar ‘de meest kinderrijke wijk van Nederland’. ‘Dat zal voorlopig wel zo blijven’, verwacht Schuttenbeld.. ‘We bouwen gestaag verder en hebben geleerd van de crisis: niet meer overal tegelijk in de wijk bouwen, maar gedoseerd. Na Breecamp verder met Breezicht en ter afronding de buurt De Tippe’. Vandaag zal ongetwijfeld niet de laatste mijlpaal zijn die Stadshagen gaat bereiken.

Lees meer over:

|

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!