Wethouders en kinderen testen speeltuin Stadshagen

woensdag 12 juni 2019
Wethouders en kinderen testen  speeltuin Stadshagen

De speeltuin aan de Van Eedenstraat in Stadshagen is woensdag onderworpen aan een heuse speeltuintest. In het kader van Nationale Buitenspeeldag werd door wethouders uit diverse gemeenten en 25 kinderen, getest hoe het gesteld is met de toegankelijkheid. De bestuurders willen graag weten hoe zij er in hun eigen gemeente voor kunnen zorgen dat kinderen met én zonder beperking samen kunnen spelen. 

De speeltuintest wordt georganiseerd door Iedereen doet mee! en de Speeltuinbende, een organisatie die al jarenlang samen met kinderen, met én zonder handicap, speeltuinen in Nederland test op toegankelijkheid en adviseert hoe het beter kan. De Speeltuinbende laat zien dat samen spelen gewoon kan en een toegankelijke speeltuin bijdraagt aan speelplezier voor alle kinderen.

Met het project Iedereen doet mee! wil de Vereniging van Nederlandse Gemeentenzorgen dat alle gemeenten aan de slag gaan met het VN-Verdrag Handicap. Otwin van Dijk, burgemeester van gemeente Oude IJsselstreek en ambassadeur van Iedereen doet mee!: “Meer en meer gemeenten willen er echt voor zorgen dat mensen met een beperking mee kunnen doen in de maatschappij. En waar kun je dan beter beginnen bij kinderen? Door met elkaar te spelen, leer je elkaar kennen. En dat is het beste begin voor een inclusieve samenleving.” 

William Dogger, wethouder in Zwolle: “De gemeente Zwolle heeft zich aangesloten bij Iedereen doet mee!. Wij vinden het belangrijk dat iedereen in onze stad mee kan doen. Deze speelplek hebben we zo ontworpen dat alle kinderen er kunnen spelen. Wie kan nu beter beoordelen of dat gelukt is dan kinderen zelf? Ik ben blij met de opmerkingen van de Speeltuinbende, die laten zien dat we op de goede weg zijn én dat het altijd beter kan.”

Lees meer over:

| |

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!