Station Stadshagen dicht na testweken

zondag 16 juni 2019
Station Stadshagen dicht na testweken

Na twee weken lang ’testreizen’ is het treinstation in Stadshagen weer dicht voor publiek. In de tussenliggende periode lijken veel inwoners gebruik te hebben gemaakt van het station.

Op de eerste ’treinloze’ dag staan er nog steeds fietsen bij de stalling, mogelijk van reizigers die er niet vanuit waren gegaan dat de trein in elk geval tot december niet meer rijdt. De testweken waren voor de vervoerder en de betrokken partijen een moment om te kijken hoe de voorgenomen dienstregeling werkt. En sommige reizigers balen als een stekker:

Genoeg overstaptijd?
Het meest belangrijke na deze test is een antwoord op de vraag of reizigers uit Stadshagen en Kampen voldoende tijd hebben voor een directe aansluiting naar andere grote plaatsen. Dat lijkt te slagen, ook al is de marge dun. In een aantal gevallen bleek er op het Kamperlijntje een vertraging te zijn voorgekomen, waardoor reizigers de aansluiting hebben gemist.

Tegenvaller
De voorgenomen dienstregeling is anders dan de plannenmakers oorspronkelijk hadden bedacht. Het station zou al eind 2017 openen, maar omdat de bodem te week bleek te zijn werd dat nipt voor openstelling geannuleerd. Door de weke bodem kan de geëlektrificeerde trein niet 140 rijden, zoals de bedoeling, maar 100.

Wat vinden jullie?
Voor wie er met de trein heeft gereisd hebben we een peiling geopend. Hoe hebben jullie de treinreis vanuit Stadshagen ervaren, was er genoeg aansluiting en kwam de trein op tijd: kortom, hoe was het reizen met het Kamperlijntje?

Hoe was het reizen met het Kamperlijntje?

  • He-le-maal top! (73%, 262 stemmen)
  • Goed, maar kan beter! (19%, 69 stemmen)
  • Viel eigenlijk tegen (8%, 30 stemmen)

Aantal stemmen: 361

Laden ... Laden ...

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!