Hornbach meets Peperbus

vrijdag 28 juni 2019
Hornbach meets Peperbus

Het had heel wat voeten in de aarde voordat de Zuil van Hornbach omhoog getrokken kon worden. Nu staat hij waarvoor ie bedoeld is: zichtbaar zijn vanaf de A28. Maar wie vanuit winkelcentrum Stadshagen zijn geliefde Peperbus wil beschouwen heeft er nu ongewild een aandachtstrekker bij: de Zuil van Hornbach als kleinere ‘broertje van’.

Het was ooit een mooi ruimtelijk uitgangspunt bij de groei van Zwolle: vanuit de diverse wijken het zicht op de Peperbus behouden. Zo kon het gevoelen ‘ik ben een Zwollenaar’ gevoed en gekoesterd worden. In Stadshagen hebben bewoners dan ook vanaf het winkelcentrum zicht op de toren. Nu de zuil is geplaatst wordt ineens duidelijk wat het effect van de oprichting ervan is voor de beleving van de Zwolse icoon.

‘Onder de Peperbus is ’t leven glad en knus’, zingen Zwollenaren in hun lokale volkslied. Dat mag dan direct onder de toren zo zijn, de zuil maakt het zicht voor Stadshagenaren richting Peperbus wel wat minder knus. ‘Onbedoeld neveneffect’, zal de conclusie op het stadhuis wel luiden. De verwachting is gerechtvaardigd dat de recente wijkmijlpaal van 25.000 inwoners, door deze wat bezoedelde beleving van de toren niet in gevaar zal komen.

Lees meer over:

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!