Nieuw woon- en zorgcomplex bij De Stadshoeve

woensdag 10 juli 2019
Nieuw woon- en zorgcomplex bij De Stadshoeve

Op het terrein tussen de uitbreiding van het winkelcentrum en De Stadshoeve in Stadshagen zal een bijzonder woon- en zorgcomplex verrijzen. Het concept is gebaseerd op een buurtschap met gezamenlijke ruimten, zoals de dierenweide en de boomgaard, waarin mensen samenleven en de zorg dichtbij is. Het bestemmingsplan dat nodig is voor de realisering van het initiatief gaat in de loop van 2019 in procedure.

In totaal worden er 50 woningen gebouwd: 16 koopwoningen voor senioren, 2 duurdere koopwoningen, 12 sociale huurwoningen en 20 zorgappartementen. De uitstraling van de woningen is een verwijzing naar de oorspronkelijke inrichting van het gebied: een boerderij met hoofdhuis en meerdere schuren. De ontwikkeling vindt plaats in de hoofdgroenstructuur. Het betreffende bouwterrein ligt al jaren braak, in afwachting van de plannen die door de crisis in de vertraging zijn geraakt.

Op een dit voorjaar gehouden inloopbijeenkomst werd zorg uitgesproken over de monumentale bomen en het voortbestaan van de dierenweide. Beide bijzondere aspecten blijven grotendeels behouden; er komt een boomgaard die geschikt is voor begrazing. Over de verdere inrichting zijn de initiatiefnemers in gesprek met De Stadshoeve, om zo een maatschappelijke meerwaarde te realiseren.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!