Pontje Tolgaarderstraat in gebruik genomen

vrijdag 12 juli 2019
Pontje Tolgaarderstraat in gebruik genomen

Onder grote belangstelling is vanmiddag het pontje aan de Tolgaarderstraat in de buurt Schoonhorst in gebruik genomen. Wethouder Michiel van Willigen ging samen met de buurtkinderen als eerste naar de overkant. Het pontje verbindt de straat met het Zwartewaterpark, waarin ook de dierenweide Kakel&Co is gelegen. De kinderen uit de buurt hoeven nu niet meer een heel eind om te lopen, maar trekken zichzelf nu met het vlotje over het water.

Ruim anderhalf jaar geleden startten buurtbewoners Judith van Grootheest, Anneke Renting en Manon Westerhof het initiatief voor deze verbinding. Renting roemde de samenwerking met de gemeente en het waterschap, waarbij steeds als uitgangspunt werd gehanteerd: wat kan er wel. Beide organisaties subsidieerden de investeringskosten van een slordige € 10.000. ‘Maar we zijn er nog niet’, gaf Renting aan. ‘We hebben nog als wens dat er aan de overkant een vorm van natuurlijk spelen wordt gerealiseerd. We denken dan aan boomstammen, een klimboom en andere natuurlijke objecten.’

Was het pontje vandaag nog een privilege van de buurtkinderen, vanaf nu mogen ook andere kinderen en volwassenen die het park in willen van het vlot gebruik maken. Hoewel de naam van de straat doet vermoeden dat er voor de overtocht tol moet worden betaald, is het gebruik van de pont helemaal gratis.

Lees meer over:

|

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!