Experiment met digitale tweeling van Stadshagen

woensdag 17 juli 2019
Experiment met digitale tweeling van Stadshagen

De gemeente Zwolle en het Kadaster hebben de handen ineen geslagen om een zo volledig mogelijke digitale tweeling van Stadshagen te maken, een zogeheten Digital Twin (DT). Het is een experiment met een slimme, dynamische visualisatie van de wereld om ons heen, zoals gebouwen, objecten en de omgeving, zowel onder- als bovengronds. Op deze manier is het mogelijk om toekomstscenario’s van de wijk te verkennen en te testen.

DT is al enige tijd in ontwikkeling en verschillende ondernemingen experimenteren ermee. Zo experimenteert Philips met digitale kopieën van mensen, je eigen digitale tweeling dus. Dit leidt er mogelijk in de toekomst toe dat men met de DT simulaties en testen kan uitvoeren, waardoor bijvoorbeeld kijkoperaties niet meer nodig zijn. Ook Imec en Siemens zijn intensief bezig met deze technologie, die zijn toepassing ook veel vindt in de gameindustrie.

Het experiment met Stadshagen vindt in de zomer plaats. In augustus en september wordt de Digital Twin in de wijk getest. Hierbij worden zoveel mogelijk belanghebbenden en databeheerders betrokken, om zo de digitale omgeving te kunnen verrijken. Bewoners en bedrijven die meer willen weten over dit experiment kunnen via de website van het Kadaster om nadere informatie vragen.

Beeld: Kadaster/gem. Zwolle

Lees meer over:

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!