Bouwjaar huizen Stadshagen op online 3D-kaart

vrijdag 23 augustus 2019
Bouwjaar huizen Stadshagen op online 3D-kaart

Het is sinds kort mogelijk om op een digitale 3D-kaart te zien wat het bouwjaar is van de woningen in bijvoorbeeld Schoonhorst, Breecamp of welke buurt in Stadshagen dan ook. Op de website van de Engelse interactieve kaartenbouwer parallel.co.uk is veel bouwhistorie van Nederland te vinden. Door middel van een 3D-animatie zijn alle uithoeken van ons land in beeld te brengen. Wie zijn postcode invult landt in zijn eigen woonomgeving.

Op de kaart heeft elk gebouw een blokje en een kleur. Deze geeft in eerste instantie een ruime tijdsaanduiding, bijvoorbeeld 1800-1950. Op de kaart van Zwolle zijn goed de historische verschillen in wijken te zien. Zo kleurt de binnenstad roder dan veel andere gebieden, hetgeen het oude karakter van het gebied weergeeft. Het zal geen verrassing zijn dat Stadshagen (links bovenin) flink blauw kleurt en behoort tot de jongste bebouwing van Zwolle. Nog interessanter wordt het wanneer de cursor op een concrete woning wordt geplaatst en het bouwjaar ervan in beeld verschijnt.

Deskundigen hebben nog wel wat kanttekeningen bij de kaart en de gegevens te plaatsen. Zo komt in de data niet tot uiting dat historische panden verschillende bouwjaren kennen als bijvoorbeeld de gevel is vervangen. De kaartbouwer heeft inmiddels aangegeven dat de 3D-presentatie nog zal worden geperfectioneerd.

Beeld: parallel.co.uk

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!