Stadshagen opgeschrikt door dubbele gewapende straatroof: getuigen gezocht

maandag 9 september 2019
Stadshagen opgeschrikt door dubbele gewapende straatroof: getuigen gezocht

Zondagavond is een meisje (15) op straat in Stadshagen beroofd door een groepje jonge jongens. Het gebeurde op de splitsing van de Pottenbakkerstraat met de Hasselterdijk. Zaterdagavond overkwam een 18-jarige vrouw iets vergelijkbaars op de fietsburg over de Hasselterweg. De politie doet een nadrukkelijke oproep aan getuigen om zich te melden.

Zondagavond tussen 20.15 en 20.30 uur fietst het 15-jarige meisje uit Zwolle op de splitsing van de Pottenbakkerstraat met de Hasselterdijk. Ze stopt even om te bellen als vier á vijf jongens aan komen fietsen. Die stoppen bij haar en één van hen bedreigt haar met vermoedelijk een vuurwapen. Zij moet haar telefoon afgeven en vervolgens fietsen de jongens weg over de Pottenbakkerstraat in de richting van het winkelcentrum.

De stiefvader van het meisje wil via StadshagenNieuws getuigen oproepen zich te melden. “Dit moet in het nieuws komen, misschien heeft iemand wat gezien. Onderweg naar huis kwam ze een vrouw tegen met een rode jas, die moet de daders gezien hebben,” aldus de stiefvader.

Tweede poging straatroof

Op zaterdagavond gebeurde iets vergelijkbaars, ook in Stadshagen. Een 18-jarige vrouw uit Zwolle fietst rond 23.00 uur vanaf de Stinsweg via de fietsbrug over de Hasselterweg. Zij wordt daar ingehaald door een groepje jongens. Ook van haar wordt onder dreiging van vermoedelijk een vuurwapen geëist dat zij haar tas afgeeft, maar de vrouw rent dan snel weg. Een onbekende jongen die net aankwam, hielp haar met haar fiets. De politie komt graag met hem in contact.

Signalement

Van de jongens is een signalement bekend:

  • Groepje van vier á vijf jongens
  • Rond de 15/16 jaar oud
  • Voornamelijk donkere kleding met capuchons

Wie heeft iets gezien?

De politie zoekt getuigen van deze incidenten. Heeft u iets gezien die avonden? Of heeft u informatie over dit groepje jongens? Neem dan contact op. De politie is ook op zoek naar de vrouw met de rode jas en de jongen die de vrouw hielp met haar fiets. Mogelijk hebben zij meer gezien van de incidenten. Getuigen kunnen bellen met 0900-8844. Als u liever anoniem blijft, bel dan 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!