Stadshagen rond 2025 volgebouwd

maandag 23 september 2019
Stadshagen rond 2025 volgebouwd

Zwolle gaat de komende jaren meer woningen bouwen dan was voorzien. De productie in Stadshagen zal vanaf 2021 worden opgeschroefd naar 500 woningen per jaar. In de nieuwe buurten Breezicht en De Tippe komen nog ongeveer 3000 woningen en dan zal de wijk ruim 32.000 inwoners tellen. De uitgifte van de laatste gronden in de wijk zal in 2025 aan de orde zijn. Dat valt te lezen in de nieuwe Ontwikkelstrategie Wonen 2019-2024 waarover de gemeenteraad op 30 september zal spreken.

Zwolle in trek

Zwolle trekt op een natuurlijke manier nieuwe inwoners aan. Al jaren zijn steden als Zwolle steeds meer in trek. Randstedelingen kiezen in toenemende mate voor gebieden buiten de Randstad die goede verbindingen over weg en spoor bezitten. Sinds 2017 groeit Zwolle dan ook meer dan jaren geleden werd aangenomen. Daarom wordt het woningbouwprogramma voor de hele stad de komende jaren opgeschaald naar 1000 woningen per jaar.

Meer bouwen in bestaand gebied

De stad kent de komende jaren drie zogeheten focusgebieden: naast Stadshagen betreft dit het centrumgebied en de zone langs de Zwartewaterallee. De keuze voor deze gebieden heeft tot gevolg dat Zwolle meer dan tot nu toe in bestaand stedelijk gebied gaat bouwen (inbreiding). Stadshagen wordt als uitbreidingsgebied gerekend tot de zogeheten ‘suburbane gebieden’, waar 40% van de woningproductie moet worden gerealiseerd.

Geen Vinex-wijk meer

Voor 2025 is een nieuw uitbreidingsgebied nodig. Dat maakt de keuze van en voorbereiding voor een nieuwe uitleglocatie urgent. ‘Na de afbouw van Stadshagen kan op een nieuwe manier met suburbane locaties worden omgegaan. Geen traditionele Vinex-uitleg meer, maar aansluitend bij deze tijd, de veranderende vraag en de kwaliteiten van zowel het gebied als het landschap’, aldus de Ontwikkelstrategie Wonen.

Lees meer over:

|

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!