Gaat station Stadshagen wel open in december?

zondag 29 september 2019
Gaat station Stadshagen wel open in december?

Eind vorig jaar leek er dan eindelijk licht aan het einde van de tunnel te zijn: uiterlijk december 2019 zou Stadshagen opengaan. Althans, dat was de inzet van de betrokken partijen rond het spiksplinternieuwe station Stadshagen, dat wegens een te slappe bodem onder de spoorlijn eind 2017 daags voor de geplande opening toch gesloten bleef.

Nu december langzaam maar zeker in zicht lijkt te komen en de eerste herfstige regenbuien de wijk geselen, is het aangezicht van station Stadshagen er nog niet één van een op handen zijnde opening. Eén van de maatregelen om die opening mogelijk te maken zou de verlenging zijn van het perron: tot dusver liggen er al maandenlang grote zakken te wachten op verder werk.

Steeds meer Stadshagenaren vragen zich daarom af of het station eigenlijk wel opengaat in december, twee jaar na de opening… die toch niet doorging. We vroegen het de betrokken partijen en de antwoorden zijn niet erg geruststellend. Met oktober voor de deur zijn er nog een luttele twee maanden te gaan en dit zijn de reacties.

Keolis geeft verschillende antwoorden aan verschillende Stadshagenaren via social media. De meest heldere is van Keolis-werknemer Meike, die aangeeft dat de testfase goed is bevallen en dat ze allemaal de ” intentie hebben om Stadshagen te openen, maar moeten nog even geduld hebben”.

De Provincie Overijssel geeft aan geen nieuwe informatie te hebben.

De gemeente Zwolle en Prorail reageren vooralsnog niet op vragen van Stadshagenaren over station Stadshagen via Twitter. Duidelijk is wel dat er achter de schermen nog veel wordt overlegd, maar over een opening in december komt op dit moment van de partijen die wel reageren geen bevestigend antwoord.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!