Aanbesteding uitbreiding winkelcentrum Stadshagen bestreden

woensdag 2 oktober 2019
Aanbesteding uitbreiding winkelcentrum Stadshagen bestreden

Afgelopen maandag diende voor de rechtbank in Almelo een rechtszaak, die vastgoedontwikkelaar Loostad bv uit Apeldoorn heeft aangespannen tegen de gemeente Zwolle, over de aanbesteding van de uitbreiding van het winkelcentrum in Stadshagen. Loostad is van mening dat Zwolle onvoldoende heeft gemotiveerd waarom in de voorlopige gunning niet dit bedrijf maar bouwbedrijf Dura Vermeer de aanbesteding heeft gewonnen. Dit bericht dagblad De Stentor. Naast deze beide gegadigden was AM Real State in beeld, maar dit bedrijf haakte eerder in het proces al af.

De uitbreiding is gepland op het braakliggende terrein naast het huidige winkelcentrum, waar nu nog de noodlokalen van Het Saffier zijn gevestigd. Er wordt ongeveer 6000 vierkante meter aan het centrum toegevoegd, bijna een verdubbeling. Naast woningen en winkels is er ruimte voor maatschappelijke doeleinden en horeca. Naar verluidt wordt er een derde supermarkt aan de voorzieningen toegevoegd. Met de uitbreiding heeft Stadshagen een volwaardig centrum tot zijn beschikking, dat past bij de omvang en de bewonerssamenstelling van de wijk.

In eerste instantie zouden de uitkomsten van het aanbestedingstraject afgelopen voorjaar bekend zijn, maar in dit proces is enige vertraging ontstaan. De gemeente Zwolle geeft aan dat dat de rechtszaak ‘in principe’ geen verdere vertraging in het proces zal opleveren. ‘Wij hebben als gemeente het aanbestedingsproces zorgvuldig doorlopen en zien een uitspraak met vertrouwen tegemoet’, aldus gemeentelijk woordvoerder Sam Rademaker. De inhoudelijke behandeling van de rechtszaak is op 5 november aanstaande.

Lees meer over:

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!