Pakket- en briefautomaat in winkelcentrum

dinsdag 8 oktober 2019
Pakket- en briefautomaat in winkelcentrum

Nadat PostNL in de afgelopen jaren veel oranje postbussen uit het straatbeeld haalde, is deze kleur nu weer nadrukkelijk in Stadshagen aanwezig. Onlangs werd in het winkelcentrum een grote, feloranje pakket- en briefautomaat (pba) aan de Belvédèrelaan geplaatst, vlak naast basisschool Het Saffier. De pba bestaat uit twee brievenbussen en meerdere pakketkluisjes in verschillende formaten. De automaat werkt met een verzend- of ontvangstcode en is geschikt om 24 uur per dag op zeven dagen per week pakketten te versturen en te ontvangen.

PostNL onderzoekt met de plaatsing van enkele pba’s in Zwolle of deze een aandeel kunnen leveren aan de vermindering van het aantal ritten dat het postbedrijf met een bestelbus in een wijk moet maken. ‘Als dit positief uitpakt dan kunnen de automaten bijdragen aan een schonere en slimmere stadslogistiek’, legt wethouder William Dogger (Swollwacht) uit bij de ingebruikneming van de pba. De automaat werkt met een verzend- of ontvangstcode. Eind oktober moeten er in Zwolle vijf pba’s staan, eind 2019 zijn in het hele land 125 exemplaren geplaatst.

Lees meer over:

|

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!