Jongens tonen medelijden met bange hond

zondag 13 oktober 2019
Jongens tonen medelijden met bange hond

‘Is deze hond van u?’, vraagt een zestal jonge Stadshagenaren aan wijkbewoonster Elisa Stetekee, als zij zaterdagmiddag over het Akkerbergplein wandelt. De jongens zijn wat op het plein aan het chillen als ze een bange hond ontdekken, die kennelijk de weg kwijt is. De baas van de hond is in geen velden of wegen te bekennen. Ze krijgen medelijden met het arme eenzame beest en, om hem beter te kunnen helpen, maken ze een riem van sisaltouw. Nee, de hond is niet van haar maar mevrouw Steketee helpt de jongens om de dierenambulance te bellen.

Na een uur lang geduldig wachten in de regen arriveert de dierenambulance en kan de eigenaar worden achterhaald. Die is echter niet thuis, waardoor de jongens plechtig beloven, dat ze wel bereid zijn de hond mee naar huis te nemen. En dan maar af te wachten hoe ver hun ouders in de dierenliefde van hun zoons mee zullen gaan.

Ondertussen komt een bekende van de eigenaar van de hond aangelopen. Die belooft het bange beest mee te nemen naar zijn baas. Na enige aarzeling zijn de zes bereid het sisaltouw met hond aan haar over te dragen, met de toegevoegde boodschap dat het baasje misschien beter op zijn hond moet passen. De eigenaar geeft de dag na de gebeurtenis aan dat de hond bij hem is aan komen lopen en deze binnenkort wordt opgehaald.

Met de overdracht van het bange beestje is de hulpactie op het Akkerbergplein nog niet afgelopen. De vijf willen graag op de foto. En of Elisa Steketee die dan even door wil sturen naar StadshagenNieuws. Dat doet zij en zo krijgen de vijf helden een ereplaat(s)je in de digitale wijkkrant. Alles is liefde, ook in Stadshagen.

Lees meer over:

|

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine december 2023

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!