Slachtoffer liquidatiepoging Stadshagen aangehouden

maandag 28 oktober 2019
Slachtoffer liquidatiepoging Stadshagen aangehouden

Op maandagochtend zijn drie mannen en een vrouw aangehouden en vuurwapens aangetroffen in een opsporingsonderzoek naar onder andere de recente geweldsincidenten in Zwolle. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit. Eén van hen is het slachtoffer van een mislukte liquidatie in Stadshagen aan de Van Disselstraat.

Arrestaties
Maandagochtend werden in alle vroegte in een woning in Gronau (Duitsland) en op een adres in Zwolle twee mannen als verdachte aangehouden voor betrokkenheid bij een poging tot moord en het uitlokken van een moord. Het gaat om een 26-jarige man uit Zwolle en een 25-jarige man zonder vast woon –of verblijfplaats.

Risico op verdere escalatie
Naar aanleiding van recente geweldincidenten in Zwolle en het risico op verdere escalatie is gezocht naar de verantwoordelijken en de aanleiding bij die incidenten. Twee van deze gewelddadige incidenten vonden plaats in een woonwijk. Waaronder het schietincident op zondag 22 september in de Stadshagen. Dat leidde tot grote onrust in de directe woonomgeving.

Mogelijk verband eerdere zaak
Het onderzoeksteam heeft in de afgelopen periode veel mensen gesproken en informatie verzameld. Maar ook zijn lopende onderzoeken van eerdere incidenten onderzocht. Zo is ook een eerdere poging tot moord op twee mannen in april 2016 betrokken bij dit onderzoek. Er werd toen een busje beschoten op de Wijheseweg, net buiten Zwolle. Beide inzittenden raakten gewond maar overleefden de aanslag.

Van Disselstraat
De twee mannen die nu zijn aangehouden worden verdacht van betrokkenheid bij dat incident. Het betreffen de reeds genoemde verdachten van 26 jaar en 25 jaar. Zij worden er ook van verdacht recentelijk een opdracht tot moord te hebben gegeven. Dit heeft mogelijk een belangrijke rol gespeeld in de geweldsescalatie. De aangehouden 26-jarige verdachte was op zondag 22 september slachtoffer van het schietincident aan de Van Disselstraat in Zwolle.

Onderzoek in de woning Vrouwenlaan Zwolle
Gelijktijdig werd er in een woning aan de Vrouwenlaan een doorzoeking verricht in het kader van de Wet Wapens en Munitie. Tijdens de doorzoeking werden meerdere vuurwapens aangetroffen. Die wapens zullen forensisch worden onderzocht. In de woning werden een man van 50 en een vrouw van 48 aangehouden als verdachte. Zij worden verdacht van het voor handen hebben van deze vuurwapens. Uiteraard zal er onderzocht worden of de wapens een relatie hebben met een of meerdere geweldsincidenten.

Vervolgonderzoek
De recherche zet het onderzoek voort. Zo kan ook met het opsporingsresultaat van vandaag weer verder gerechercheerd worden. We sluiten meerdere aanhoudingen dan ook niet uit.

Lees meer over:

| | |

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine juni 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!