Dit jaar klinkt er geen ‘Muziek bij de buren’

maandag 4 november 2019
Dit jaar klinkt er geen ‘Muziek bij de buren’

Dit jaar zal er in Stadshagen voor het eerst sinds jaren geen ‘Muziek bij de buren’ klinken omdat het ontbreekt aan menskracht en geld. In 2013 werd in de wijk door middel van dit festivalinitiatief voor het eerst een podium geboden aan lokale muzikanten om bij te dragen aan hun ontwikkeling. Gastvrije bewoners stelden jaarlijks hun huiskamers open als een intiem podium voor muzikant en publiek. Zo lieten Stadshagenaren zien hoe gastvrij de wijk en haar bewoners zijn.

Harold Oddens, landelijk initiator van het festival: ‘Samen met het lokale team hebben we helaas moeten besluiten om Muziek bij de buren in Stadshagen en in heel Zwolle een jaar uit te stellen. Het organiserende team is niet op volle sterkte. Ook ontbreken de financiële middelen om een goed organisatie te garanderen.’ In 2018 openden maar liefst 84 huiskamers in Zwolle hun deuren voor Zwolse bands, ensembles en muzikanten, waaronder een twintigtal in Stadshagen. De organisatie doet er alles aan het festival in december 2020 wel door te laten gaan.

Lees meer over:

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine juni 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!