Wie zwaait de schaapskudde uit?

donderdag 14 november 2019
Wie zwaait de schaapskudde uit?

De schaapskudde van herder Tjitse Terpstra die nu Stadshagen graast, vertrekt naar het winterverblijf. En omdat dit verblijf in Friesland is, worden de schapen per vrachtwagen vanuit Zwolle naar het noorden vervoerd. Zwollenaren, groot en klein, zijn van harte welkom om de schapen uit te komen zwaaien, samen met wethouder William Dogger.

Het uitzwaaien van de kudde vindt plaats op dinsdag 19 november om 09:00 uur aan de Klooienberglaan 1 in Holtenbroek, aan de overzijde van Stadshagen langs het Zwarte Water.

Over de Zwolse schaapskudde

De Zwolse schaapskudde graast elk jaar in het Westerveldse bos, Breecamp-Oost en het Holtenbroekerbos. De schapen onderhouden er het groen op een duurzame en milieuvriendelijke manier. Ze eten grassen, kruiden en andere planten.

Ook zorgen ze dat dieren en planten zich kunnen verspreiden. In hun uitwerpselen zitten zaden en in hun vacht reizen insecten, slakjes en spinnen mee. De Zwolse schaapskudde bestaat uit ruim 300 Schoonebeeker Heideschapen. Dat is één van de oudste Nederlandse schapenrassen.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!