Zevensprong wint 10.000 euro voor schoolplein

Basisschool De Zevensprong in Stadshagen heeft tienduizend euro gewonnen in een wedstrijd van de ANWB voor initiatieven rond mobiliteit, verkeersveiligheid en ‘iedereen eropuit’. Directielid Hans Hubers overhandigde vandaag een cheque van  tienduizend euro aan de initiatiefnemers van de herinrichting van het schoolplein van de school.

Het project is verkozen tot het mooiste in de provincie Overijssel. Voor iedere provincie is een project gekozen. Bijna 23000 Nederlanders uit heel het land brachten voor dit nationale project van het ANWB Fonds hun stem uit.

Fietsenstalling
De Daltonschool de Zevensprong in Zwolle gaat haar schoolplein opnieuw inrichten. De voornaamste aanpassing is dat de fietsenstalling wordt verplaatst. En dat is hard nodig ook, want er doen zich chaotische en gevaarlijke situaties op en rond het plein. Enkele meters naast de fietsenstalling rijden auto’s hard voorbij in de  richting een nabijgelegen winkelcentrum.

Veiligheid
,,Kwestie van tijd voordat er hier een ongeluk gebeurt’’, aldus conciërge en initiatiefnemer Ruud Elshof. Ook ouders maakten zich zorgen. De conciërge bedacht samen zijn directeur Clarina Streuer een plan; als die fietsenstalling verhuist, en wel naar de achterkant van de school, is er vlakbij de weg minder gedrang. ,,Ik ben heel blij met het geld van de ANWB, dit is een enorme boost voor ons, en ook naar de gemeente toe. Nu kunnen we naar een veiligere situatie toe werken.’’

Twaalf winnaars
,,Het ANWB Fonds ontving dit jaar 231 inzendingen, waar 41 genomineerden uit kwamen’’, zegt Paul Makken, voorzitter van het ANWB Fonds. ,,Uiteindelijk zijn daar via onder meer de stemmen van bijna 23000 Nederlanders twaalf winnaars uit gekomen, in iedere provincie één. We zijn onder de indruk van de kwaliteit van de aanvragen. Dat laat zien dat mensen bereid zijn veel van hun tijd en energie in te zetten voor de gemeenschap.’’

Het ANWB Fonds helpt initiatieven op het gebied van (duurzame) mobiliteit, verkeersveiligheid en ‘iedereen eropuit’ een start te maken. Uit alle inzendingen zijn 41 projecten geselecteerd. Tot 1 oktober kon je stemmen op je favoriete project.

Uit de stemronde kwam per provincie een top 3 van meest populaire projecten. Uit de top 3 heeft de Adviescommissie van ANWB het project dat € 10.000,- ontvangt gekozen. Inmiddels zijn de winnaars geïnformeerd. Tussen 4 en 15 november worden de cheques aan de maatschappelijke organisaties uitgereikt.