Raad vergadert 2 december in LevelZ over problemen jeugdzorg

donderdag 28 november 2019
Raad vergadert 2 december in LevelZ over problemen jeugdzorg

De gemeenteraad van Zwolle vergadert op maandag 2 december in jongerencentrum LevelZ in Stadshagen. De raad bespreekt de problemen in de jeugdzorg en kiest hierbij voor een in zekere zin bij het onderwerp passende locatie. Het gaat hierbij niet om een reguliere raadsvergadering maar om een rondetafelgesprek met diverse betrokken organisaties. Als regel vergadert de raad in de raadszaal van het gemeentehuis. Daar zijn alle faciliteiten, zoals beeld en geluid, aanwezig voor een optimale vergadering. De vergadering in LevelZ , Klokkengieterlaan 1, begint om 19.30 uur en duurt tot ongeveer 22.00 uur.

Over de jeugdhulpverlening bestaan grote zorgen. Het aantal jongeren dat afhankelijk is van hulpverlening stijgt, hun problematiek wordt ingewikkelder, de kosten rijzen de pan uit en organisatorisch spelen er diverse problemen. Hier komt bij dat het voornemen is om in de jeugdhulpverlening meer in te zetten op voorkoming en beheersing van de problemen en relatief minder accent op de hulpverlening zelf. Ook zullen het Sociaal Wijkteam Zwolle en de onderwijsinstellingen meer in positie worden gebracht om het beroep op jeugdhulp te doen verminderen.

Doel van de informatieve bijeenkomst is om de raad meer inzicht te geven wat de veranderingen precies betekenen voor de verschillende partijen in de jeugdzorg. De wens van de raad is hierbij om de mogelijkheden en kansen te verkennen en welke belemmeringen hierbij opdoemen.

Nadere informatie is te vinden op www.zwolle.nl/gemeenteraad.

Lees meer over:

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!