Eerste coronabesmetting in Zwolle

maandag 9 maart 2020
Eerste coronabesmetting in Zwolle

De eerste besmetting met het coronavirus in Zwolle is een feit. Dat heeft de gemeente Zwolle zondag gemeld. De persoon is in thuisisolatie en heeft na besmetting geen contact met collega’s of cliënten gehad.

Het coronavirus, officieel COVID-19 geheten, lijkt voorlopig vooral in de zuidelijke helft van Nederland te verspreiden. In totaal zijn 264 mensen besmet. In de meeste gevallen gaat het om mensen die Noord-Italië hebben bezocht, of die in contact staan met besmette patiënten.

Scholen en kinderdagverblijven
In Stadshagen hebben diverse scholen in de voorbije weken berichtgeving aan ouders en verzorgers gestuurd waarin ze aangeven zich te houden aan de richtlijnen van de overheid en het RIVM. Enkele kinderdagverblijven hebben aangegeven geen knuffels meer te geven, puur ter preventie.

Hygiëne
Ook al neemt het aantal besmettingen elke dag toe in Nederland, de kans om met het virus besmet te raken is relatief klein. Toch kan je makkelijk maatregelen nemen om eventuele verspreiding te voorkomen. Twee vuistregels daarbij zijn het goed wassen van je handen en het niet aanraken van je gezicht.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine juni 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!