Gemeente start met verkoop twee kavels op eiland

donderdag 2 april 2020
Gemeente start met verkoop twee kavels op eiland

Op zoek naar een kavel om je droomhuis te bouwen, op een eiland in Stadshagen? Let dan op, want de gemeente Zwolle is deze week gestart met de verkoop van twee kavels voor vrijstaande woningen in Breecamp-Broeklanden. De twee kavels liggen aan het water op het meest westelijke eiland, van de in totaal vier eilanden.

In Broeklanden is het landelijk en comfortabel wonen met veel voorzieningen en de natuur dichtbij. De kavels grenzen aan het water en liggen vlakbij fiets- en wandelroutes. Ook is het een duurzame buurt; alle woningen zijn gasloos. Inschrijven kan tot en met uiterlijk vrijdag 17 april, 16.00 uur.

Op het westelijke eiland van Breecamp-Broeklanden in het nieuwste deel van Stadshagen, liggen in totaal tien kavels. In 2018 bracht de gemeente de eerste acht kavels in verkoop. Over de laatste twee kavels loopt nu nog een bouwweg. Deze bouwweg wordt verwijderd wanneer de eerste acht woningen gereed zijn, naar verwachting in de loop van 2021. Daarna kunnen ook de kopers van de laatste twee kavels starten met bouwen. Aangezien het ontwerpproces ook enige tijd kost, brengt de gemeente deze kavels nu in verkoop. De twee kavels hebben een grondoppervlakte van 690 en 988 m2. De grondprijzen zijn €313.087 en €400.788 (kosten koper inclusief BTW).

Breecamp-Broeklanden
Het stijlkenmerk van Broeklanden is landelijk wonen. Dat betekent veel water en groen, ruime tuinen en het gebruik van vooral warme kleuren en materialen. Je fiets zó de polder in of haalt een frisse neus aan het strand van de Milligerplas. Tegelijkertijd ligt de buurt dichtbij allerlei voorzieningen, zoals scholen en sportaccommodaties. Het winkelcentrum van Stadshagen ligt op 10 minuten fietsen. Het is ook een duurzame buurt: er ligt geen aardgasleiding. Dat betekent dat de woningen op een andere, duurzame manier van energie moeten worden voorzien.

Eigen architectuurstijl
Op de kavels in Broeklanden is veel ruimte om droomhuizen naar eigen woonwensen te realiseren. Wel vindt de gemeente het belangrijk dat de verschillende woningen qua uiterlijk bij elkaar passen en een eenheid vormen. Daarom heeft de gemeente een beperkt aantal richtlijnen opgesteld. Elk van de vier eilanden heeft namelijk een eigen architectuurstijl. Het landschap eromheen heeft juist eenzelfde uitstraling, die past bij de ligging in de polder.

Inschrijven en meer informatie
Op www.zwolle.nl/kavels is de verkoopbrochure van de kavels te bekijken. Op deze website staat ook het inschrijfformulier. Inschrijven kan tot uiterlijk vrijdag 17 april 2020, 16.00 uur. Bij meerdere inschrijvingen vindt er een loting plaats op maandag 20 april 2020 om 16.00 uur. Voor vragen over de kavels of de procedure kunt u contact opnemen met kopersbegeleider C. Hoezen via telefoonnummer 038-498 2867.

Lees meer over:

| | |

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!