Verkeersexamen Stadshagen van start

donderdag 18 juni 2020
Verkeersexamen Stadshagen van start

In de kleuterklas werden ze nog door hun ouders naar school gebracht, achterop de fiets of met fietsjes waarbij de benen overuren draaiden. Na vandaag mogen leerlingen uit groep 7 van verschillende basisscholen uit Stadshagen met een diploma op zak op de fiets de wijk in, tenzij ze verrichtingen verkeerd uitvoeren. Zij leggen namelijk het praktisch verkeersexamens van Veilig Verkeer Nederland af. De wijkwethouder gaf om 8.45 uur voor de eerste leerling het startsein.

De theorie examens zijn achter de rug en de leerlingen van groep 7 mogen die theorie vandaag toepassen in de praktijk. Bij aanvang van de fietstocht hebben de leerlingen thuis de fiets gekeurd. Voor het afleggen van het examen moet de fiets namelijk veilig zijn. 

Al fietsend door Stadshagen komen de leerlingen verschillende verkeerssituaties tegen waarop ze moeten anticiperen. In het examen komen een aantal onderdelen naar voren: links afslaan, een gelijkwaardige- en voorrangskruising en afslaan met voorsorteren. Vrijwilligers langs de kant noteren of de verschillende verrichtingen goed worden uitgevoerd. Na vandaag kunnen deze leerlingen hopelijk allemaal veilig met de fiets de weg op. 

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine juni 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!