Bouw energieneutrale woningen Hof van Breezicht gestart

dinsdag 7 juli 2020
Bouw energieneutrale woningen Hof van Breezicht gestart

Toekomstige bewoners van Hof van Breezicht zijn een stap dichterbij het betrekken van de nieuwe woningen. Vorige week gaven Monique Schuttenbeld (Wethouder van de gemeente Zwolle), Mireille Jeurnink (VanWonen Directeur Vastgoedontwikkeling) en Gerwin van der Zande (Directeur PHB) het startsein van de bouw van 35 energieneutrale woningen van Hof van Breezicht.

Alle 35 energieneutrale woningen zijn inmiddels verkocht. De woningen krijgen houten gevels, waardoor het lijkt of zij opgaan in de natuur. De presale van de tweede fase is net van start gegaan. Hof van Breezicht bestaat in de toekomst uit 91 woningen. De woningen worden duurzaam en volledig energieneutraal uitgevoerd. De omgeving rondom de woningen wordt daarnaast duurzaam en klimaatadaptief opgeleverd. Dit past bij het duurzaamheidsbeleid van VanWonen. Het project wordt gerealiseerd door PHB Deventer.

Op donderdag 2 juli konden de toekomstige bewoners middels een virtuele compilatie en toost uitbrengen op de start van de bouw van hun woningen. De start werd feestelijk begeleid door de Meander Bigband.

Naast de Hof van Breezicht vinden actuele nieuwbouwontwikkelingen in Stadshagen plaats. Duinzijde en Duinzicht zijn twee projecten in de omgeving van de Milligerplas. Het project Woonkansen in Wetering is in aanbouw en wordt dit jaar opgeleverd. Dit project is onderdeel van Breezicht. In het noorden van Breezicht worden nog 530 woningen ontwikkeld en in de Tippe worden 1250 woningen gerealiseerd. Voor vragen over de nieuwbouwontwikkelingen in Stadshagen kan men terecht bij het VanWonen infohuis.

Meer informatie: http://www.hofvanbreezicht.nl

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine juni 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!