Waarschuwing voor blauwalg blijft gelden voor Milligerplas

zaterdag 8 augustus 2020
Waarschuwing voor blauwalg blijft gelden voor Milligerplas

De ochtend is nog vroeg als de eerste opruimploegen het strand langs de Milligerplas schoonmaken. Een trekker ploeg het zand om voor een nieuwe dag vol badgasten, want de temperaturen gaan dit weekend ongenadig hard omhoog. Langs de waterkant, tussen de ganzenveren verraad een groene waas dat de waarschuwingen op de borden kloppen: in de Milligerplas is er sprake van blauwalg.

Gevolgen blauwalg vervelend
De hoeveelheden lijken op hert eerste gezicht nog niet zo groot, maar een zwemmer kan zomaar worden verrast door een ‘wolk’ van de algen. En dan kunnen de gevolgen vervelend zijn: van huidirritatie tot maag en darmklachten.

Waarschuwing
De waarschuwing voor blauwalg geldt sinds vrijdag, toen ook de gemeente via social media waarschuwde. Op borden naar de Milligerplas prijken nu gele strips waarop wordt gewaarschuwd voor de blauwalg. Mogelijk hingen die er vrijdag al, maar door de drukte loop je er al snel aan voorbij.

Het is verstandig om – als je gaat zwemmen – de kleur van het water goed in de gaten te houden en op kinderen te letten. En houd er rekening mee dat de blauwalg met deze warme temperaturen kan toenemen.

Alternatieven
Hoe aanlokkelijk de verkoeling op deze tropische dag ook is: een gewaarschuwd zwemmer telt voor twee. Op Zwemwater.nl vindt je meer details over de waarschuwing, op twee gecontroleerde plekken in de Milligerplas. Wil je het zekere voor het onzekere nemen: de Wijthmenerplas en de Agnietenplas zijn in elk geval – vooralsnog – blauwalgvrij.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!