Ramp voor buxussen door rupsenplaag

maandag 24 augustus 2020
Ramp voor buxussen door rupsenplaag

In verschillende straten in Stadshagen valt het op: compleet kaalgevreten en dorre buxusstruiken. Ditmaal is niet de droogte de schuldige, maar vele tientallen tot honderden rupsen per struik die letterlijk de blaadjes van top tot teen wegvreten.

Het gaat om de rupsen van de gevreesde buxusmot. Een mooi roomwit vlindertje met een bruine rand. Maar de rupsen, die zijn al geruime tijd in Nederland een plaag voor de buxusstruiken. Lange tijd leek Zwolle te ontkomen aan het diertje, maar dit jaar slaan de diertjes ineens hard toe in de tuinen in Stadshagen.

In verschillende voortuinen staan de buxussen er triest bij. Dorre, gele struikjes. Soms hele tuinen vol. En ook al zouden ze de vreetpartij kunnen overleven, veel tuiniers trekken de dode struiken al uit de tuin.

Kan je er wat aan doen? De Vlinderstichting biedt soelaas. Geen gif gebruiken, waarschuwt de stichting. Dat is slecht voor de andere dieren. Check hier de andere tips.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!