Winkelcentrum veiliger door fietsverbod

Eigenlijk weten we het allemaal wel: het winkelcentrum is een voetgangersgebied. Toch ervaren bezoekers vaak overlast van fietsers. Ook worden fietsen vaak geparkeerd bij de winkels zelf, in plaats van in de fietsenstallingen. Het aanspreken van mensen hierop door studenten Beveiliging van het Deltion helpt wel, maar niet voldoende. Sinds donderdag geldt daarom een fietsverbod in het winkelcentrum. De veiligheid van de bezoekers wordt hiermee vergroot.

Voetgangersgebied
Bij beide ingangen van het winkelcentrum hangen nu drie borden om aan te geven dat je een voetgangersgebied betreed. Daarmee geldt in het winkelcentrum nu officieel een fietsverbod.

Speciale fietsparkeerplaatsen
En heeft u de speciale fiets-parkeervakken bij de Jumbo en Albert Heijn gezien? Deze zijn bedoeld voor mensen die slecht ter been zijn. Dit kan nog wel duidelijker aangegeven worden: de fietsen stonden donderdag al wel keurig in de vakken, maar het valt te betwijfelen of deze fietsen allemaal van mensen zijn die slechter ter been zijn.

Keurmerk Veilig Ondernemen
Verschillende partijen werken samen om het winkelcentrum schoon en veilig te maken en te houden. Daarvoor kregen zij donderdag een vierde ‘KVO-ster’, het Keurmerk voor Veilig Ondernemen. Een goed werkend fietsverbod draagt in de toekomst vast bij aan de vijfde KVO-ster.