Tekort sportaccomodaties dreigt door groei wijk

maandag 30 november 2020
Tekort sportaccomodaties dreigt door groei wijk

Er dreigt een tekort aan buiten- en binnensportaccomodaties in Stadshagen door de forse groei van de wijk. Met name de aanwezigheid van veel tieners in de wijk en de bouw van vele honderden woningen in de nabije toekomst dwingt de gemeente tot nadenken.

In een onderzoek naar de sportaccomodacties is gekeken naar onder meer aanwezige voetbalvelden en binnensportruimtes. Die lijken onvoldoende te zijn gezien de groei van de wijk. Stadshagen en Westenholte kennen twee voetbalverenigingen met veel leden uit Stadshagen. In het onderzoek komt het advies naar voren om het aantal sportvelden uit te breiden of te verdelen over omliggende wijken, zogenaamde ‘dependances’.

Uitbreiding velden
Voor WVF ligt er zelfs een advies om haar sportvelden uit te breiden naar De Tippe. In het extreemste en dure geval zou de club volgens het rapport ‘Visie op de sportaccomodaties’ van de Hospitality Group zelfs volledig naar De Tippe kunnen om uit te breiden. Die variant is wel fors duurder. Voor CSV geldt dat ze gebruik zou kunnen maken van velden in de Hoge Laar, waar juist overcapaciteit is. Uitbreiding met twee velden in Stadshagen blijft ook een optie.

Basisscholen
Basischolen maken nu al gebruik van sportvoorzieningen in andere wijken. Zo fietsen scholieren van onder meer Het Festival naar sporthal Het Anker in Westenholte, ondanks de aanwezigheid van een kleine gymzaal pal naast de school.

Of de gemeente extra velden in Stadshagen beschikbaar gaat stellen en wil investeren in nieuwe binnenaccomodaties, of wil kijken naar spreiding over diverse ‘aanpalende wijken’, is afhankelijk van de financiën en de wensen en voorkeuren van de inwoners in de wijk. In de voorjaarsnota van 2021 zal daar meer duidelijkheid over komen.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine juni 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!